Någonting som har gjort Kivik väldigt populärt är framförallt äpplen. Från den kända Äppelmarknaden med sin stora äppeltavla till det traditionella musteriet. I det fina musteriet kan du boka in dig på en tur i Äpplets hus. Här får alla såväl stora som små information om allt som har med musteriet att göra. Allt ifrån dess historia till dess olika typer av produkter. Du får också ta del av en rad spännande upplevelser. Här finns det gammeldags maskiner som användes i början av lantbrukets industrialisering. sevärdhet i Kivik

Om du vill kan du också få ta del av all historia som musteriet har att erbjuda. Hur det startade från första början och hur allting kring äppelodlingarna fungerade på den tiden. För de lite yngre besökarna finns det också en egen liten äppelskola där det finns datorer fullspäckade med roliga kunskapsspel.

Vill du istället ta det lugnt och ta hand om både kropp och själ så kan du passa på att besöka Kiviks Hotell och Spa. Här kan du välja mellan massor av olika behandlingar och paket. Ett mycket populärt alternativ är den så kallade eftermiddagskuren. Du får du börja din härliga eftermiddag med att gå runt och ta det lugnt i bastun eller i jacuzzin. Sedan får du också välja mellan en massage, ansiktskur, saltscrub eller en mjukgörande inpackning. Behandlingarna tar omkring 40-50 minuter beroende på vilken man väljer. Avslutningsvis så ingår det en tre-rätters middag i den mysiga restaurangen. Ett perfekt sätt att varva ner efter en stressig vecka.

Om du istället bara vill ta det lugnt och inte göra en massa behandlingar kan du istället bara ta ett dagspass. I detta ingår det jacuzzi, torrbastu, aroma-ångbastu, torrbastu samt ett relaxrum där det finns tillgång till frukt och vatten.

En annan mycket uppskattad upplevelse är en turridning i den vackra naturen. Här kan ni boka en mysig turridning oavsett om du är själv eller i ett större sällskap. Det finns allt ifrån enklare rutter på cirka 45 minuter för barn och upp till en 4 timmars tur där man tillsammans med ledaren får rida ner till havet. Det finns till och med möjlighet att följa med på den långa 8 timmars ritt som oftast brukar hållas på nationaldagen. För detta krävs det dock att man ändå har en hyffsad ryttarvana samt att det finns 4 eller fler deltagare som vill följa med.