Kivik har inte bara sin populära marknad att vara stolt över. Orten har också massor av bra restauranger, pubar och caféer.

En mycket populär restaurang som faktiskt har funnits i Kivik i hela 30 år är Buhres fisk. Den första lilla butiken som öppnades under namnet startade under 1984 av Sven Göran Buhre. Mycket har givetvis förändrats sedan dess men fortfarande är mycket sig likt trots många moderniseringar och liknande. Från början var den lilla butiken enbart inriktad på att sälja färsk fisk men idag har de också öppnat en servering i anslutning till butiken. restaurang i Kivik

Restaurangen har de valt att kalla för Kajplats som under en lång tid har fått en försenad invigning. Utöver den här fina serveringen ska de också öppna upp ”Röken” där man kommer kunna ta del av vad husets rökmästare har att erbjuda för härliga rätter. Dagens rökning kan man alltid ta sig ett smakprov av i den precis nya Rökluckan som ligger precis vid den nya ”Röken”. Den gamla hederliga Sillaluckan kommer fortfarande att finnas kvar precis som den lila butiken.

I år kommer Kiviks hamnplan dessutom få ännu ett efterlängtat tillskott i form av Kiviks spettkakeria och café. I det här mysiga caféet kommer man att kunna avnjuta den klassiska skånska spettekakan och en rad andra godsaker. Den här lite annorlunda skånska traditionen har på senare tid glömts bort vilket ägarna nu vill ändra på. För att lyckas med detta har de tagit hjälp av en helt nyanställd bagare vid namn Bengt som med sina 51 år i branschen ska hjälpa till att återuppliva den skånska spettekakan.

En annan mycket populär restaurang är den som ligger i Kiviks Hotell. Hotellet ligger mycket vackert beläget uppe på en liten höjd ovanför det gamla Kivik. Här har du en härlig havsutsikt som du kan kombinera med god mat och dryck. Den gamla hotellbyggnaden är över 100 år gammal men har renoverats och gjorts om flera gånger sedan dess. Här har faktiskt prins Eugen bott under 3 somrar på 60-talet när han kom hit för att kunna måla av den härliga Österlenska naturen. Under sommaren kan man dessutom sitta ute och äta på den fira terrassen och avsluta den goda middagen med en liten whisky eller konjak. Vill man kan man till och detta med en god cigarr då terrassen har en egen lite cigarrhörna för just detta.