Killegården

boka hotell i KivikKillegården som ligger centralt beläget i Kivik är en fyrlängad klassisk skånegård som funnits här sedan 1850-talet. Gården är omgiven av fina äppelodlingar och har en mycket fridfull innegård helt belagd med kullersten. Killegården fick ursprungligen sitt namn från den källa som springer upp i trädgården. I närheten av källans utlopp finns det också en rogivande damm där gårdens ankor Alice och Viggo för tillfället bor.hotell Kivik

På gården finns det åtta olika rum att tillgå. Dessa rum är mycket välutrustade och håller utan tvekan hotellstandard. Alla rum som finns att hyra ät utrustade med dusch, wc, kylskåp samt en tv. Skulle det behövas så finns det dessutom tillgång till både vattenkokare och mikro. Till detta ingår också den generösa frukostbuffén som till största del är gjord på lokalt framställda råvaror.

Utöver det fina boendet så kan du också gå en runda och titta på gårdens konstutställning. Här kan du titta på tavlor av Jan Wiberg, Lillemor Bokström, Leif Qvist och Lennart Magnusson. Anledningen till att man startade konstutställningen var att man ville ge konstnärer en chans att få visa upp sina verk i det konstnärstäta Österlen. I vanliga fall brukar man bara visa konstnärer från just Österlen under konstrundan och just därför så har man valt ut några konstnärer från andra delar av Sverige för att låta de visa upp sina verk.